1296393941_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

 

Kaksitoista hyllymetriä täysiä mappeja vaalirahasotkujen selvittelyssä käytettyjä asiakirjoja. Kymmenkunta korkeapalkkaista asianajajaa vuosikaupalla töissä. Laskematon määrä muita tutkijatyötunteja. Matkoja, materiaaleja, lounaita, tarjoiluja ja muuta voitelua. Varmasti ainakin kuusinumeroinen luku euroja joka ei ala ykkösellä. Mutta kummalle puolen viivaa tämä ”vaaliraha” kirjataan.

Kaikki tuo ja paljon lisää itsestään selvien vaalirahoilla tapahtuvien suosion ostojen vuoksi. En millään käsitä ihmettelyä näiden lehmänkauppojen tiimoilta joita on tehty iät ja ajat ja tullaan tekemään. Ehkä vain tämän jälkeen jäljet lakaistaan pikkuisen paremmin näkymättömiin. Eikä Suomi tietenkään ole korruptoitunut maa, täällä vain osataan tehdä monenlaisia kauppoja.
Mutta jos ei satu olemaan PerSujen ihmekykyä höynäytellä tyhmää kansaa, ns. vanhojen puolueiden vaaliehdokkaat tulevat aina tarvitsemaan paljon rahaa itsensä kehumiseen. Ja "kyllä kansa tietää", että ilmaisia lounaita ei ole olemassa.

Olisiko jääviys- yms. tutkimusten tulos sitten lopulta pelkkä muutos uuden eduskunnan äänestyskoneeseen. Nythän siellä on vaihtoehtonapit ei-jaa-poissa, joten neljäs syyteharkinnassa-painike eduskunnan kahdensadan miljoonan remonttimäärärahassa ei paljon enää tunnu.
Onhan nimittäin päivänselvää, että kukaan ns. väärinkäytöksistä syytetyistä poliitikoista ei joudu minkäänlaiseen vastuuseen vaalirahojensa siirtelystä. Korkeintaan jossain tuhatkaksisataasivuisessa loppuraportissa saattaa olla lauselma, että älkää nyt ihmeessä toiste olko näin avoimen sinisilmäisiä.

Ja onhan tietenkin huomattavasti kiinnostavampi poliittinen uutinen esim. kenen kanssa evp. kokovartaloministeri seuraavaksi hengailee ja kenelle puolivartaloministeri on viimeisimmät tekstiviestinsä lähettänyt.
Kannattaa siis olla tosi tarkkana politiikan yllätysuutisten uutisarvojen kanssa. Ainakin siihen asti kun Yle & Co vetää kansaa järisyttävän uutisensa takaisin potkut saaneen uutispomon seuraajan anteeksipyynnön saattelemana.